DRAGAN BURSAĆ: "Laku noć građanskoj Crnoj Gori, dobro jutro srpskom svetu"

“Bazen prosrpskih glasova koji su na tacni izručeni Milatoviću, prije svega od Andrije Mandića, a onda i od uslovno rečeno srednjih političkih oponenata koji su također prosprski, je bio dovoljno velik da se Milatović napije vode pobjede", kaže Bursać

  • Mini market

  • 02. Apr. 2023  

  • 8

Nakon što je Jakov Milatović ubjedljivo pobijedio Milu Đukanovića u izborima za predsjednika Crne Gore, Dragan Bursać je rekao: “Laku noć građanskoj Crnoj Gori, dobro jutro srpskom svijetu”.

Bursać ističe kako je matematika neumoljiva.

“Bazen prosrpskih glasova koji su na tacni izručeni Milatoviću, prije svega od Andrije Mandića, a onda i od uslovno rečeno srednjih političkih oponenata koji su također prosprski, je bio dovoljno velik da se Milatović napije vode pobjede. Jakov Milatović je sam rekao u duelu s Đukanovićem “Vi i vaši građani”. Sada vidimo da neki treći stub partije prosrpske partije preuzimaju nakon skupštine i titular, ali jako bitan pojedinac je prešao u ruke prosrpske većine. To je realnost Crne Gore koja više neće biti u punom kapacitetu građanska država. Koja će referendumom ili nekim drugim načinom odrediti kakva će biti u budućnosti”, rekao je Bursać.

Komentirajući izjave pojedinih diplomata koji su kazali da će, ukoliko Milatović pobijedi biti narušena sigurnost Crne Gore, Zapadnog Balkana i EU, Bursać je rekao da je to licemjerno.

“Sjetili su se davati izjave na Dan šale ili malo prije, dok su podržavali vladu Dritana Bazovića i Zdravka Krivokapića. Sporije kopčaju. Sada imaju to što imaju – tajfun koji traje od 30. augusta 2020. godine, ulazimo u treću godinu, to je završna tačka. Taj neki nominalni dio pobjede srpskog sveta. Šta su radili protekle dvije godine”, upitao je.

Na pitanje da li i moglo doći do preispitivanja učešća Crne Gore u NATO savezu, odgovara: “Neki od ideologa Pokreta Evropa sad su pisali brojne kolumne o tome pitajući se čemu NATO pakt. Mislim da će to pitanje doći prvo na polemičku ravan, a vrlo moguće i na nekim instancama na kojima se donose odluke izvršne, zakonodavne ili sudske. Može se desiti tragičan presedan u istoriji NATO pakta. To je sada čista špekulacija, ali čitajući i kretajući su tim krugovima, vidim tu stvar kao potpuni realitet”, piše N1.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...