KAD IH UGLEDATE VEĆ JE SVE GOTOVO: Pogledajte kako policajci hvataju vozače u prekršaju, kazne su astronomske…

Navodno je ova metoda iznimno efikasna.

  • Auto

  • 03. Apr. 2023  

  • 0

Nerijetko se čudimo domišljatosti policijskih službenika kad je u pitanju naplaćivanje kazni. Vrebaju iz jaraka, grmova, majstori su kamuflaže, ali Nizozemce će teško pobijediti.

Naime, u toj zemlji su se dosjetili sjesti dvoje policijskih službenika u poseban turistički autobus i provozati ih prometnim pravcima A1, A28 i A50.

Na taj način, s vidine mogu vidjeti i kad vozači kamiona koriste mobitel, a ovi ništa ne slute. Ugledaju moderan autobus i ne slute šta im se sprema.

Navodno je ova metoda iznimno efikasna i pogled iz (gotovo) ptičije perspektive osigurava odličan pregled te se kazne gomilaju. Policajci u autobusu potom obavještavaju najbližu policijsku patrolu koja zaustavlja vozače i ispisuje im kazne.

Od ove godine kazna za držanje telefona iznosi 380 eura. To je 30 eura više nego prošle godine.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...