DODIKOVA PROCJENA I NADANJE: "Na sceni preraspodjela moći u svijetu, RS će tražiti..."

"Dejtonski sporazum je predvidio da samo strane, Republika Srpska i FBiH, mogu mijenjati politički sistem, a to su radili drugi sa sudijama Ustavnog suda", rekao je Dodik.

  • Mini market

  • 03. Apr. 2023  

  • 4

"Svijet više nije kao što je bio prije deset godina jer je na sceni nova preraspodjela moći i RS u tome mora tražiti svoje mjesto", poručio je predsjednik RS Milorad Dodik, pred početak tribine "Geopolitičke transformacije i Republika Srpska" u Banjaluci.

"Privilegija je dobiti mišljenje stručnjaka. Danas znamo da svijet ne izgleda kao prije deset godina. Izazov je promišljati gdje će se kretati Republika Srpska", rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da je Republika Srpska trajno nezadovoljna činjenicom da se mijenjao Dejtonski sporazum koji je urušen od SAD, Velike Britanije i EU.

"Dejtonski sporazum je predvidio da samo strane, Republika Srpska i FBiH, mogu mijenjati politički sistem, a to su radili drugi sa sudijama Ustavnog suda", rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da je u ovom vremenu logično postavljati pitanja kako i gdje se kretati i dodao da nije volja RS da ostane tamo gdje se nameće bespogovorna volja i ponašanje kako drugi priželjkuju.

(Vijesti.ba) 

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...