VUČIĆ KOMENTARISAO REZULTATE IZBORA, PA SPOMENUO NAŠU ZEMLJU : "Srbija je kriva i kada ćuti, brutalno miješanje Bosne i Hercegovine u unutrašnje stvari u Crnoj Gori"

(...) ali niko to nije rekao, niko nije rekao da je to radila Priština i gotovo sve zemlje Zapadnog Balkana.

  • Regija

  • 03. Apr. 2023  

  • 7

Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, na predstavljanju Open Balkan agende na sajmu vina u italijanskoj Veroni komentarisao je rezultate predsjedničkih izbora u našoj zemlji.

Posebno se osvrnuo na poraz aktuelnog predsjednika Mila Đukanovića u drugom krugu izbora.

"Ćutao sam na odgovoran način o crnogorskim izborima, jer ne želim da govorim ružne stvari kada je neko izgubio na izborima. Mislim da je to džentlmenski. Politika Đukanovića i naša politika su bile dijametralno različite. Nadam se da će odnosi biti bolji, ne padam u euforiju, vidjećemo kako će to izgleda... Vidjeli smo kako je to izgledalo sa Zdravkom Krivokapićem, vidjećemo kako će biti sa Milatovićem.  Nadam se da je moguće da napravimo bolje odnose Srbije i Crne Gore. Bilo bi dobro za sve nas. To je ono što je za ljude važno", rekao je Vučić, prenosi Pobjeda.

Komentarisao je ocjene javnosti, kao u regionu tako i širom kontinenta, da se Srbija grubo miješa u izborni proces u Crnoj Gori.

"Pogledajte brutalno miješanje Bosne i Hercegovine u unutrašnje stvari u Crnoj Gori, ali niko to nije rekao, niko nije rekao da je to radila Priština i gotovo sve zemlje Zapadnog Balkana. To je ta priča kako Srbija uvijek mora da bude kriva kako bi se napravio balans, a u stvari pravi se disbalnas, jer Srbija je uvijek kriva za sve iako nema nikakve veze sa tim. Srbija je kriva, čak i kada ćuti", rekao je Vučić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...