NAGNJEČENJE MOZGA, PRIJELOM LOBANJE: Muzičari brutalno pretučeni u centru Beograda - otkriven MOTIV napada?!

Dvojica trubača zadobili su nagnnječenje mozga i prijelom lobanje, a dvoje njihovih kolega lakše je povređeno, kada ih je napala grupa nepoznatih siledžija

  • Hronika

  • 03. Apr. 2023  

  • 3

Na parkingu Beton hale u centru Beograda, u noći između subote i nedjelje, napadnuto je šest članova trubačkog orkestra iz Vladičinog Hana, a četvorica trubača je pretučeno. Kako se saznaje, na njih je nasrnula grupa muškaraca, koji su im prišli sa lancima i palicama, nakon što su po pozivu došli na parking da sviraju.

Dvojica povrijeđenih imaju nagnječenje mozga i prijelom lobanje, treći ima povrede glave, a četvrti je lakše povrijeđen, piše Kurir.

Pozvani da sviraju

Muzičari su nešto poslije ponoći primili poziv da dođu na parking Beton hale i odsviraju pjesmu.

"Kad su primili poziv krenuli su prema parkingu kada je za muškarcem koji ih je kontaktirao došla rulja naoružana palicama i lancima. Dvojica članova orkesta uspjela su da pobjegnu, a četvorica su pretučena", kaže izvor Kurira.

Prema njegovim riječima muškarci koji su nasrnuli na muzičare nisu imali razloga da ih povrijede niti su se žrtve branile.

"Ne znamo da li je muškarac koji ih je pozvao na telefon želio da ih namami ili je njihova pjesma zasmetala posjetiocima obližnjih lokala ili čak konkurentskom orkestru", dodaje izvor.

Navodi iz istrage, potvrđuju da orkestar nije svirao u nekom od objekata u Beton hali, već su na parkingu uveseljavali posjetioce.

"Trubači inače svake večeri stoje na parkingu i ispraćaju goste do automobila i usput im sviraju za novčanu nadoknadu", kaže izvor Kurira i dodaje:

"Dvojica su zadobila teške, a dvojica lake tjelesne povrede, koje su im nanijete najvjerovatnije udarcima palicama. Muzičari sa teškim povredama su i dalje u bolnici, dok su druga dvojica otpuštena na kućno liječenje.

Kako se saznaje, pretučeni muzičari ispričali su policiji da mogu da prepoznaju dvojicu napadača, dok za ostale nisu mogli da daju opis.

"Rekli su da u tom metežu i haosu nisu lijepo vidjeli ko ih sve bije, gledali su da sačuvaju žive glave. Također, rekli su da je bilo mnogo napadača i da su im oteli instrumente prije nego što su pobjegli", kaže naš izvor upoznat sa slučajem.

Premjestili posao

Istraga o brutalnom prebijanju je u toku, kao i potraga za nasilnicima.

"Moguće je da su napadnuti od strane svojih kolega iz drugog orkestra. Tu je konkurencija postala jaka, praktično svaki orkestar ima svoju 'teritoriju' za sviranje i ne smije da upada u tuđu. Jedino nam to pada na pamet kao motiv. Svakako ovo nikako nije smjelo da se desi, nadamo se da će teško povrijeđeni muzičari preživjeti", kažu njihovi poznanici i dodaju da su trubači sa juga Srbije posljednjih godina premjestili posao u Beograd, kako bi više zarađivali.

Prijatelji zabrinuti: Šta ako više ne budu mogli da sviraju?

Prijatelji povrijeđenih muzičara kažu za Kurir da su zabrinuti za njihovo zdravlje, jer bi povrede glave i poslije oporavka mogle da budu kobne po njihov posao.

"Vjerujemo da će se oporaviti, samo da budu zdravo i da mogu da nastave da se bave muzikom kako bi prehranili svoje porodice. Ne daj Bože da se ovako nešto ponovi. Strašno", kaže prijatelj i kolega povrijeđenih.

U društvu poznatih - svirali Aci Lukasu

Prema riječima prijatelja, ali i sudeći po fotografijama na društvenim mrežama, pretučeni članovi orkestra često su se mogli vidjeti u društvu poznatih. Na fotografijama se vidi kako su svirali poznatom folkeru Aci Lukasu.

"Često su se slikali sa glumcima, sportistima, pjevačima. Objavili su slike sa Novakom Đokovićem, Žikom Todorovićem i Zvonkom Demirovićem", kaže prijatelj.

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...