PROBLEMI ZA ŠPANCE: Nakon Nadala i Alcaraz odustao od Monte Carla

“Nakon dva mjeseca turnira, sretan sam što sam se vratio kući, ali tužan jer sam sa problemima završio polufinale u Majamiju. Poslije konsultacije sa svojim doktorom, neću moći da započnem sezonu na šljaci u Monte Carlu”, izjavio je Alcaraz.

  • Sport

  • 04. Apr. 2023  

  • 0

Poslije Rafaela Nadala, Monte Carlo je ostao i bez drugog najpopularnijeg španskog igrača na turu.

Carlos Alcaraz, drugi teniser svijeta, objavio je da ni on neće igrati na ovogodišnjem turniru iz Masters serije u Kneževini, koji počinje u nedjelju 8. aprila.

“Nakon dva mjeseca turnira, sretan sam što sam se vratio kući, ali tužan jer sam sa problemima završio polufinale u Majamiju. Poslije konsultacije sa svojim doktorom, neću moći da započnem sezonu na šljaci u Monte Carlu”, izjavio je Alcaraz, prenosi Sportklub.

Španac je imao sjajne rezultate na američkoj turneji gde je osvojio Indian Wells, dok je u Majamiju ispao u polufinalu.

Pored Nadala i Alcaraza, od turnira je odustao i Kanađanin Auger-Alliasime, koji je ima problema sa povredom lijevog koljena.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...