ŽELJKO KOMŠIĆ, ČLAN PREDSJEDNIŠTVA BiH: „Ako je to tačno onda mi nismo na dnu, mi smo mi ispod dna, žao mi je Igora Stojanovića…“

„Slobodna Bosna“ donosi dijelove razgovora.

  • Vijesti

  • 05. Apr. 2023  05. Apr. 2023

  • 18

Željko Komšić, član Predsjednitva BiH i lider Demokratske fronte gostovao je u programu BHRT-a. „Slobodna Bosna“ donosi dijelove razgovora.

Komšić je dao komentar na pisanje medija uoči današnje presudu Suda Bosne i Hercegovine u prvostepenom postupku u predmetu Fadil Novalić i drugi.

Komšić je kazao da nema običaj komentirati pravosudne presude, ali da je ono što je mogao pročitati u medijima, a tiče se navodne osuđujuće presude Novaliću i pritisak na pravosuđe od strane određenih međunarodnih krugova nedopustiv.

„Ako su čak i stranci počeli to da rade onda je to žalosno. Ako je to tačno onda mi nismo na dnu, mi smo ispod dna“, kazao je Komšić.

-Informacija je bila da će svi biti osuđeni osim Jelke Miličević, kazao je Komšić, te kazao da se nada se ljudi u pravosuđu rade svoj posao i da neće podleći pritiscima sa strane.

Komšić je komentirao i uspostavu vlasti u Federaciji BiH, kazavši da bez potpis Refika Lende nema legalne formiranje vlasti

Na pitanje kako komentira to što je Igor Stojanović uskratio potpis, pa se predomislio, Komšić je kazao da je Stojanović očito imao problem u vlastitoj stranci, te kako je očekivao ovakav ishod.

-Meni ga je malo ljudski i žao, malo, nije puno, kazao je Komšić.

Lider DF-a kazao je da je SDA pogriješila najavom krivične prijave protiv Lidije Bradare, je, kako kaže, ona nije kriva što je radila svoj posao.

-Američka ambasada je glavni krivac, kazao je Komšić, ocijenivši kako oni nisu očekivali ovakve izborne rezultate.

-Schmidt je pod strašnim pritiskom, ima podršku Britanaca i Japanaca, svi ostali su protiv, kazao je Komšić komentirajući moguće novo nametanje zakona od strane visokog predstavnika u BiH.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 18

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...