MINISTAR EDIN RAMIĆ POSJETIO SBK: Potpisani ugovori za izgradnju infrastrukture u vrijednosti od milion KM

Realizacija ugovora se odnosi na izgradnju putne infrastrukture u povratničkim mjestima, izgradnju školskih objekata, izgradnju infrastrukture za potrebe Islamske zajednice, podršku sportskim klubovima, kao i druge vidove podrške.

  • Vijesti

  • 05. Apr. 2023  

  • 0

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić posjetio je Srednjobosanski kanton, gdje je sa načelnicima/gradonačelnicima iz tog kantona potpisao ugovore o sufinansiranju izgradnje infrastrukture u deset općina i gradova, piše Faktor.

Realizacija ugovora se odnosi na izgradnju putne infrastrukture u povratničkim mjestima, izgradnju školskih objekata, izgradnju infrastrukture za potrebe Islamske zajednice, podršku sportskim klubovima, kao i druge vidove podrške.

Ugovori se odnose na općine/gradove Bugojno, Vitez, Jajce, Busovača, Travnik, Kiseljak, D. Vakuf, Gornji Vakuf, Fojnica i Novi Travnik.

- Odabrani projekti su prijavljeni na javne pozive Ministarstva i naglašeni su kao prioriteti od lokalnih zajednica. Osigurali smo jedan milion KM za Srednjobosanski kanton. Ako tome dodamo učešće i lokalnih zajednica, projekti će imati mnogo veću vrijednost. Ono što je najvažnije u realizaciji potpisanih projekata, da će krajnju korist imati korisnici u povratničkim mjestima. Time će biti unaprijeđena i osavremenjena infrastruktura, što dodatno motiviše ljude da ostaju u svojim mjestima ili ih redovnije posjećuju - kazao je ministar Ramić.

Kako navode iz Ministarstva, potpisivanju ugovora prisustvovao je i premijer Srednjobosanskog kantona Tahir Lendo.

- Ovo je itekako važna podrška našem kantonu, krećemo u realizaciju najznačajnijih projekata u mjestima povratka. Pomoć Vlade Federacije BiH, putem Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica, govori da podjednako brinu o razvoju svih krajeva u našoj domovini, za to smo svakako zahvalni - ističe Tahir Lendo, premijer SBK.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...