"NE GAJIMO ILUZIJE"; ZAHAROVA BEZ DLAKE NA JEZIKU: Oglasila se o odnosima sa Crnom Gorom poslije izbora

Na nedavno održanim izborima u Crnoj Gori Đukanovića je pobijedio Jakov Milatović.

  • Svijet

  • 05. Apr. 2023  

  • 0

Portparolka ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova izjavila je da Rusija ne gaji nikakve iluzije kada je riječ o perspektivama razvoja odnosa sa Crnom Gorom nakon izbora novog predsjednika zemlje i polazit će od konkretnih koraka koje Podgorica bude preduzimala.

"Proces obnavljanja odnosa, a oni su sada dostigli svoj historijski minimum, moguć je samo ako postoji želja i politička volja da se riješe pitanja i problemi koji su se nakupili posljednjih godina. Ne gajimo nikakve iluzije i polazit ćemo od konkretnih koraka koje Podgorica može da napravi ili ih napravi u okviru bilateralnih odnosa. Otvoreni smo za dijalog, ali ga mi sa svim zemljama gradimo tako da bude na uzajamno ravnopravnoj, uzajamno korisnoj osnovi, na osnovu međunarodnog prava i bilateralnih sporazuma", rekla je ona na brifingu za novinare.

Na pitanje kako komentariše činjenicu da je Milo Đukanović izgubio izbore i da odlazi sa vlasti poslije 30 godina, ona je rekla da su izbori unutrašnja stvar svake države i da komentare treba prepustiti ekspertima.

Na nedavno održanim izborima u Crnoj Gori Đukanovića je pobijedio Jakov Milatović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...