MEDIHA RAZOTKRILA SNSD: Raskol u stranci zbog strogih pravila, Mladena Grujičića loši rezultati doveli do fijaska u partiji

"Mladen Grujičić ne može biti kandidat SNSD za načelnika opštine Srebrenica kao ni na odborničkoj listi na lokalnim izborima 2024.godine", zaključak je Disciplinske komisije SNSD Srebrenica.

  • Politika

  • 06. Apr. 2023  

  • 0

SNSD je još jednom odlučio da se obračuna sa neposlušnim kadrovima, a dokaz je na svom Fejsbuk profilu objavila Mediha Mustafić Smajić iz Srebrenice, novinarka bez zaposlenja koja se dugo već bori za pravo na rad u ovoj opštini.

Način borbe sa neposlušnima da se isčitati iz zapisnika sa sjednice Disciplinske komisije Opštinskog odbora SNSD Srebrenica.

Naime, Disciplinska komisija OO SNSD Srebrenica, na sjednici 17. marta 2023. godine donijela je zaključak po kome “članovi SNSD koji imaju članove uže porodice u drugim političkim partijama ne mogu biti birani u organe SNSD niti mogu biti na listama SNSD”.

U zapisniku se navode imena članova koji su na terenu “radili protiv interesa SNSD” te na osnovu tih saznanja Komisija je predložila da se iz Predsjedništva OO SNSD Srebrenica isključe pojedinci i na njihova mjesta imenuju osobe koje će “raditi za interes stranke”.

Iako se znalo za duboki raskol i nesuglasice unutar SNSD Srebrenica, zaključak Komisije po kome se Mladen Grujičić, aktuelni načelnik Srebrenice, definitivno stavlja van “političke upotrebe” ove stranke, mnoge je iznenadio.

"Mladen Grujičić ne može biti kandidat SNSD za načelnika opštine Srebrenica kao ni na odborničkoj listi na lokalnim izborima 2024.godine", zaključak je Disciplinske komisije SNSD Srebrenica.

Kao razlog za ovakav stav navode se Grujičićevi loši rezultati “na skoro svim biračkim mjestima u srebreničkom dijelu za koje je bio odgovoran, a posebno na svom biračkom mjestu”.

– Grujičić je odgovornim smatra “zbog toga što nije podržao kampanju SNSD kao ni Izborni štab SNSD i što je radio protiv kandidata SNSD za poslaničke liste iz OO SNSD Srebrenica. Zbog toga što je glavni krivac za cijepanje odborničkog kluba SNSD i što ne provodi politiku SNSD – stoji u zaključku Disciplinske komisije SNSD Srebrenica, koji potpisuju njenih pet članova na čelu sa predsjednicom Slavicom Jovanović, piše Politički.ba.

Za sada nema reakcije članova SNSD prozvanih od strane stranačke disciplinske komisije, posebno Mladena Grujičića koji, sasvim izvjesno, završava političku karijeru u ovoj partiji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...