TURISTIČKI BUM NA VELIKOJ SCENI: Oduševljenje spojem kulture i tradicije Bosne i Hercegovine, ali i gastronomskom ponudom...

WTM Latin America je najveći sajam u Brazilu koji nudi izvrsne prilike profesionalcima iz industrije turizma i putovanja, te savršena prilika za povezivanje sa svijetom.

  • Ekonomija

  • 07. Apr. 2023  

  • 0

Turistička zajednica Kantona Sarajevo prvi put je predstavila turističku ponudu Kantona Sarajevo i Bosne i Hercegovine na svjetskom turističkom tržištu, na sajmu VTM Latin America koji je održan od 3. do 5. aprila u Sao Paulu, u Brazilu.

- Na štandu koji smo dijelili sa suizlagačima iz Sarajeva i Mostara  - M97 Tours, Fortuna Tours Mostar-Destination Management Company, Funky Tours i Espy Bosnia - Travel Agency vladalo je izuzetno veliko interesovanje za našu turističku destinaciju, te je ovo jedan od sajmova sa najviše upita i interesovanja, a predstavljali smo Sarajevo i Bosnu i Hercegovinu o kojima potencijalni turisti iz Brazila nisu imali dovoljno ranijih saznanja. Oduševljeni su spojem kulture i tradicije, zanimljive historije, a izuzetno im se svidjela naša gastronomska ponuda kao i blizina mnogih turističkih atrakcija na poprilično bliskom geografskom položaju gradova Bosne i Hercegovine - navode iz Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

WTM Latin America je najveći sajam u Brazilu koji nudi izvrsne prilike profesionalcima iz industrije turizma i putovanja, te savršena prilika za povezivanje sa svijetom. Ovogodišnji, 10. WTM Latin America je posjetilo oko 200.000 travel profesionalaca, a tokom tri dana sajma održano je 55 evenata i konferencija o različitim turističkim temama.

- Na sajmu je učestvovalo 40 zemalja i 565 izlagača, a nama i našim suizlagačima je veliki uspjeh biti konkurent na masovnom svjetskom tržištu, te očekujemo dobre rezultate s obzirom na veliko interesovanje za naše turističko tržište- saopćeno je iz Turističke zajednice Kantona Sarajevo.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...