MADE IN BiH: Prvo domaće vatrogasno vozilo stiglo u srednju Bosnu, uskoro kreće serijska proizvodnja za izvoz u...

Trenutno su u izradi vozila za još tri lokalne zajednice.

  • Ekonomija

  • 07. Apr. 2023  

  • 1

Početkom ove sedmice u Novom Travniku održana je svečanost u povodu rekonstrukcije Vatrogasnog doma i dolaska nove opreme u kojoj je, među ostalim, isporučeno i novo vatrogasno vozilo kompanije SU-AD d.o.o. iz Živinica.

Kako se navodi, od prošle godine ovo je sedmo vozilo isporučeno lokalnim zajednicama širom Bosne i Hercegovine, a nakon Živinica, Srebrenika i drugih, i općina Novi Travnik je osuvremenila Vatrogasni dom s domaćim proizvodom vatrogasnog vozila i tako podržala razvoj domaćeg gospodarstva. 

Trenutno su u izradi vozila za još tri lokalne zajednice, a od naredne godine pokreće se i serijska proizvodnja za izvoz u Crnu Goru, Makedoniju te Katar.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...