KRIZNI SASTANAK U SVLAČIONICI PSG-a: Gazda kluba naružio igrače i poručio im da je sadašnja situacija neprihvatljiva

Sveci su upisali čak tri poraza na posljednje četiri utakmice, pobijedivši samo Brest u tom periodu.

  • Sport

  • 08. Apr. 2023  08. Apr. 2023

  • 0

Trener Paris Saint Germainea Cristophe Galtiere izjavio je da je prvi čovjek šampiona Francuske Nasser Al-Khelaifi održao krizni sastanak sa fudbalerima zbog serije razočaravajućih rezultata u prethodnom periodu, prenosi Sportklub.

Sveci su upisali čak tri poraza na posljednje četiri utakmice, pobijedivši samo Brest u tom periodu.

Galtiere u nezavidnoj poziciji jer je njegov tim neslavno završio učešće u Ligi prvaka i Kupu Francuske, a prednost u odnosu na drugoplasirane Lens i Marseille sada iznosi samo šest bodova.

“Prvi čovjek kluba Nasser Al-Khelaifi je posjetio svlačionicu i obratio se timu, ali teme tog razgovora ostaju među nama. Veoma je bitno što se odlučio na takav potez. Trenutna situacije je neprihvatljiva, moramo da reagujemo. Potrebna je potpuna posvećenost kako bi ostvarili željene rezultate. Možemo da igramo dobro kada fudbaleri streme ka istom cilju“, rekao je Galtier i dodao:

“Razgovarao sam sa igračima u utorak, na prvom treningu poslije poraza od Lyona. Objasnio sam im svoje zamisli i zamolio ih da budu posvećeniji i da pokažu čvršći karakter. Potrebno je da budu pažljiviji i pridržavaju se instrukcija koje im zadajem tokom utakmica. Naše postavke i naša koncentracija nisu bili na neophodnom nivou“.

Paris Saint Germain u nedjelju od 21 s sat gostuje Nici.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...