DETALJI NEZAPAMĆENE TRAGEDIJE KOD JAJCA; ZAJEDNO RADILI, ZAJEDNO OTIŠLI U SMRT: "Vraćali se nakon napornog radnog dana"

Tačan uzrok smrti stradalih radnika znaće se nakon obdukcije, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS.

  • Hronika

  • 08. Apr. 2023  

  • 0

U stravičnoj saobraćajnoj nesreći koja se sinoć dogodila u Crnoj Rijeci kod Mrkonjić Grada poginuli su Senad Poško, Elvir Čagalj i Selvedin Crnac, radnici jedne građevinske firme iz Jajca, dok su četvorica njihovih kolega povrijeđeni i jednom se bore za život.

Kako je potvrđeno za UNA portal oni su se nakon radnog dana vraćali kući u Jajce kada su, na raskrsnici nedaleko od hotela "Mandiko" kombijem "Ford" udarili u "Mitsubishi" koji je upravljao Miroslav Kaurin (34) iz Šipova. Kako saznajemo "Mitshubihi" se iz pravca Mrkonjić Grada uključivao na glavni put, dok je "Ford" išao ka Jajcu.

Od siline udara "Ford" se odbio, probio zaštitnu ogradu kraj puta i sletio do obale Vrbasa. Dio "Forda" je nakon nesreće završio u vodi, a dio se zadržao na obali. Nesrećni radnici zadobili su teške povrede, a neki su završili i u vodi.

"Prvi rezultati istrage ukazuju da je kombi išao dosta brzo, a da je "Mitsubishi" prilikom uključivanja na glavni put izašao malo više i došlo do sudara", kaže izvor blizak istrazi.

Tačan uzrok smrti stradalih radnika znaće se nakon obdukcije, koja će biti obavljena u Zavodu za sudsku medicinu RS.

Ova tragedija potresla je Jajce, ali i cijelu BiH. Građani se, u nevjerici, na društvenim mrežama opraštaju od stradalih i mole za spas četvorice njihovih kolega. Trojica su nakon nesreće prevezeni u bolnicu u Jajce, dok je jedan prevezen za Sarajevo na dalje liječenje.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...