KRENUO DA POMOGNE DEDI KADA JE POGINUO: Najnoviji detalji saobraćajne nesreće u kojoj je nastradao 18-godišnjak

Imao je probnu vozačku dozvolu, a najvjerovatnije je izgubio kontrolu nad svojim “Citroenom” i sudario se sa automobilom “Fiat Stilo” u kom su bili otac i sin.

  • Hronika

  • 09. Apr. 2023  

  • 0

Tinejdžer Aleksandar S. (18) koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila danas oko 11.20 sati na izlazu iz Smederevske Palanke (Srbija) krenuo je iz kuće svog tetka da pomogne dedi na selu.

Naime, Aleksandar je imao probnu vozačku dozvolu, a najvjerovatnije je izgubio kontrolu nad svojim “Citroenom” i sudario se sa automobilom “Fiat Stilo” u kom su bili otac i sin, piše Kurir.

"On je bio kod svog tetka ovdje u Palanci i rekao mu je da ide do dede na selo nešto da mu pomogne, ali kod dede se nikada nije pojavio. Tada smo čuli šta se desilo i odmah svatili o kome je riječ. Porodica je slomljena", kaže komšija.

Prema njegovim riječima, cijela nesreća je misterija jer je Aleksandar potpuno izgubio kontroli nad vozilom, a nije udario ni u bankinu, niti je utvrđeno da mu je nešto na putu smetalo.

"Muškarac koji je išao u suprotnom smjeru je kočio sigurno 100 metara, vjerovatno je mislio da će se Aleksandar vratiti u svoju traku, ali je došlo do direktnog sudara i Aleksandar je preminuo na mjestu", priča komšija.

Kako saznajemo, otac (48) koji je bio za volanom “Fiata” je teško povrijeđen i zadobio je prijelom noge, dok je njegov sin pretrpio lakše tjelesne povrede i u stanju šoka je zbog svega što se desilo.

Oni su odmah prevezeni u bolnicu u Smederevskoj Palanci, a policija utvrđuje tačne okolnosti događaja. Za sada je na osnovu tragova na putu ustanovljeno samo da je mladić prešao u suprotnu traku i tako naletio na vozilo u kojem su bili otac i sin – kaže izvor i dodaje: "Tijelo mladića bit će poslato na obdukciju i radit će se analiza da se provjeri da li je bio pod dejstvom alkohola ili narkotika".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...