DRAMA NA KOSOVU: Ranjena osoba srpske nacionalnosti, oglasila se kosovska policija…

Sa druge strane, poručuju da su posvećeni i da rade na tome da se što pre istraži i rasvijetli slučaj u vezi sa povrijeđenim koji se nalazi na liječenju u KBC-u.

  • Regija

  • 11. Apr. 2023  

  • 2

Kosovska policija saopštila je da je na Sjeveru Kosova ranjena jedna osoba iz vatrenog oružja. I dok poručuju da je povrijeđeni van životne opasnosti, te da im za sada okolnosti slučaja nisu poznate, ujedno demantuju nezvanične navode da njihovi službenici imaju bilo šta sa tim. 

Iz Kosovske policije potvrdili su za KoSSev da su malo prije ponoći informirani o tome da je jedna osoba ranjena na Sjeveru Kosova.

Naglašavaju da su potom preduzeli „hitne policijske akcije“ i da su poslali patrolu u KBC Kosovska Mitrovica.

„Tamo smo dobili informaciju da je na liječenju jedna osoba za koju se sumnja da je ranjena u grudi iz vatrenog oružja, ali za sada nisu poznate okolnosti i uzroci povrede“, naveli su iz policije, dodajući da provode „intenzivne istrage“ s ciljem rasvjetljavanja slučaja.

Neposredno prije što su iz Kosovske policije odgovorili na upit KoSSev portala, na društvenim mrežama pojavili su se navodi da je došlo do pucnjave kod Bistričkog mosta, gdje se nalazi punkt specijalnih jedinica, kao i da je ranjen Srbin M. J.

Iz KP, međutim, naglašavaju da njihovi službenici nisu bili „uključena ni u jedan slučaj razmjene ili pucanja iz vatrenog oružja protiv bilo koje grupe ili osobe“.

„Otuda povodom pisanje, odnosno pitanja koja su Kosovskoj policiji upućivali pojedini srpski mediji, da li je Kosovska policija umiješana, ili u vidu pitanja da li je umiješana u pucnjavu i ranjavanje osobe na Bistričkom mostu u opštini Leposavić, obavještavamo vas i istovremeno ponavljamo da Kosovska policija nije bila uključena ni u jedan slučaj razmjene ili pucanja iz vatrenog oružja, ni na jednoj lokaciji na Sjeveru Kosova, uključujući označenu lokaciju“, stoji u saopštenju Kosovske policije.

Sa druge strane, poručuju da su posvećeni i da rade na tome da se što pre istraži i rasvijetli slučaj u vezi sa povrijeđenim koji se nalazi na liječenju u KBC-u.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...