IRFAN ČENGIĆ O FORMIRANJU VLASTI: "Pozivam Schmidta da interveniše u smjeru građanske BiH"

"Ne očekujem da će doći do dogovora jer ovdje nažalost fali kulture političkog dijaloga..."

  • Politika

  • 11. Apr. 2023  11. Apr. 2023

  • 4

Predsjednica Federacije Bosne i Hercegovine Lidija Bradara sutra će ponovo za stolom okupiti rukovodstvo Federacije BiH. Delegat u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine Irfan Čengić je kazao kako ne očekuje dogovor.

"Ne očekujem da će doći do dogovora jer ovdje nažalost fali kulture političkog dijaloga. Mislim da je i samim svojim izjavama Christian Schmidt nametnuo to da će ići u novo nametanje, u intervenciju.  Ostaje nam da vidimo kakva će to intervencija biti. 

Pozivam ga da to bude intervencija u smjeru građanske Bosne i Hercegovine koja nas neće dovesti u mogućnost da možda ostanemo bez parlamentarne većine jer su NES i SBiH otvoreno upozorile na to da neće prihvatati jednokratna rješenja i ona koja nisu dobra za budućnost Federacije BiH i države Bosne i Hercegovine", rekao je Čengić za BHRT.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...