MARIJA ZAHAROVA KIPTI OD BIJESA: „Zapad je spriječio debatu o oružju u..“

Ona je kazala da je 10. aprila u sjedištu UN-a u New Yorku održan prvi centralni događaj pod predsjedavanjem Rusije u Vijeću sigurnosti UN-a

  • Svijet

  • 12. Apr. 2023  

  • 0

-Velika Britanija, SAD i Francuska svele su sjednicu Vijeća sigurnosti UN-a na temu borbe protiv nekontrolisanog širenja oružja pod predsjedavanjem Rusije na političku demagogiju usmjerenu na diskreditaciju Rusije, izjavila je portparolka ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova.

Ona je kazala da je 10. aprila u sjedištu UN-a u New Yorku održan prvi centralni događaj pod predsjedavanjem Rusije u Vijeću sigurnosti UN-a – otvorena je debata o rizicima koji nastaju kršenjem obaveza u okviru međudržavnih isporuka proizvoda vojne i dvostruke namjene.

-Nažalost, moramo da konstatujemo da je zapadna 'trojka' stalnih članica VS UN-a ponovo istupila sa antiruskim napadima i neosnovanim optužbama za krizu oko Ukrajine koju su izazvale upravo one uz podršku drugih euroatlantskih saveznika, navodi se u komentaru Zaharove.

-Uprkos konstruktivnom raspoloženju većine članica VS UN i delegacija drugih država članica UN koje su se uključile u diskusiju, započeti razgovor koji je bio sadržajan i potpuno profesionalan sveo se na „neodgovornu političku demagogiju usmjerenu na dalju diskreditaciju Rusije i drugih država koje su u stanju da se i dalje suprotstavljaju neokolonijalnim ambicijama 'kolektivnog Zapada, kazala je ona.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...