PRVI PUT OTVORENO: Reprezentativac BiH kritizirao selektora Hadžibegića -"To me jako razočaralo..."

Na listi se obično nađe 25 ili 26 igrača, tako da neko mora platiti cijenu i biti izostavljen.

  • Sport

  • 13. Apr. 2023  

  • 0

Selektor nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Faruk Hadžibegić na startu kvalifikacija odlučio se na dosta promjena u satsavu, što i nije dalo očekivane rezultate. Popis kojeg objavljuje selektor javnost iščekuje sa dosta pažnje. Na listi se obično nađe 25 ili 26 igrača, tako da neko mora platiti cijenu i biti izostavljen.

Rijetko kada igrači otvoreno progovore o svom razočarenju nakon što izostanu sa spiska selektora, no to je otvoreno učinio Luka Menalo.

Menalo već dugi niz godina igra sasvim dobro u HNL-u, bio je i standardni reprezentativac, a u razgovoru za Sportske Novosti je kazao da ga je pogodilo što se u martu nije našo na spisku.

"To me maksimalno pogodilo. I jako razočaralo. Izgubio sam mjesto u reprezentaciji u kojoj sam bio standardni igrač posljednjih godina. Nije mi bilo lako. Sad se nadam da ću se igrama u Dinamu opet izboriti za svoj reprezentativni status."

imageFoto: Cropix

Ova izjava krilnog fudbalera dolazi nekoliko dana nakon što je Dinamu donio veliku pobjedu u gradskom derbiju protiv Lokomotive. Novi trener Igor Bišćan ga je bacio u vatru i momak iz Čapljine mu se odužio golom.

Menalo je kazao i da je zimus mogao otići u Maccabi iz Tel Aviva, ali da je sada već bivši trener Ante Čačić sve stopirao.

"Imao sam tu ponudu. Da, bio sam šokiran što me nije pustio. Bio sam uvjeren da me nigdje ne vidi. Međutim, u zadnjim danima prijelaznog roka trener mi je postavio rampu. Nije se složio da odem u Tel Aviv, uvjerio me da sam bitan za ekipu.

Na kraju nisam bio toliko bitan koliko mi je bilo rečeno. Ali, ne žalim za time. Ko zna kako bi se rasplele stvari da sam otišao. Ne, ne, definitivno mi nije krivo što nisam spremio putne torbe i otišao u Izrael", kazao je Menalo za Sportske novosti.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...