I RAKITIĆ IM SE SMIJAO: Ono što je Manchester United napravio u samo osam minuta rijetko se viđa…

"Crveni vragovi" su gotovo 80 minuta dominirali na Old Traffordu.

  • Sport

  • 14. Apr. 2023  

  • 1

U prvom susretu četvrtfinala Europske lige Manchester United i Sevilla su na Old Traffordu odigrali 2-2, nakon što su gosti u posljednjih osam minuta izjednačili s dva autogola "Crvenih vragova".

"Crveni vragovi" su gotovo 80 minuta dominirali na Old Traffordu, imali dva gola prednosti i još nekoliko prilika za treći pogodak, no Sevilla je u završnici susreta ipak uspjela izjednačiti s dva autogola domaćina.

Domaći su sjajno ušli u susret i u prvih pola sata deklasirali suparnika postigavši dva gola. Oba pogotka dao je Marcel Sabitzez, prvi u 14. minuti na dodavanje Brune Fernandesa, a drugi sedam minuta kasnije nakon fantastičnog proigravanja Anthonyja Martiala.

Austrijski reprezentativac mogao je u 32. minuti postići i treći pogodak, no marokanski golman Bono je sjajno reagirao. U 35. minuti odličnu priliku je imao i Casemiro, no njegov udarac s ruba kaznenog prostora je španjolska odbrana blokirala.

Najbolju priliku za goste u prvom dijelu imao je bivši hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić koji je u 44. minuti pucao iz slobodnog udarca s 20 metara, ali preko gola.

Manchester United je u 62. minuti imao novu veliku priliku za treći gol, no udaraca Antonyja završio je u stativi. Sevilla se vratila u susret u 84. minuti. Jesus Navas je ubacio pred gol, no Tyrell Malacia je nesretno zatresao vlastitu mrežu. Novi dodir sreće Španjolcima je stigao u drugoj minuti nadoknade. Ocampos je ubacio, En-Nesyri pucao glavom, a lopta je na putu do gola pogodila Harryja Maguirea prevarivši De Geu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...