SRBIN SILOVAO KĆERKU 140 PUTA! GNUSNI ZLOČIN DOGODIO SE U ŠVICARSKOJ, DJEVOJČICA ZAVRŠILA NA PSIHIJATRIJI, ON TVRDI: "Sve je izmislila"

Stravični detalji otkriveni na sudu.

  • Hronika

  • 14. Apr. 2023  

  • 2

Taksista i slikar koji živi u Švicarskoj optužen je da je u martu 2018. više puta silovao svoju tada 16-godišnju kćerku u vikendici u Srbiji. I nakon povratka u Winterthur, nastavio je da je seksualno zlostavlja, prema optužnici on je to učinio oko 140 puta. Vrhovni sud je potvrdio prvobitnu presudu Okružnog suda i zlostavljač je kažnjen na 10 godina zatvora!

Okružni sud u Winterthuru osudio je čovjeka na deset godina zatvora i 15 godina izgnanstva u novembru 2021. Time je sud prevazišao zahtjev tužioca, koji je zatražio kaznu od osam godina za incest, silovanje, seksualni napad i druga krivična djela, piše Srbija danas.

"Sve je izmišljeno"

Osumnjičeni se žalio na presudu i predmet je u srijedu održan u Vrhovnom sudu.

"Nevin sam, sve je izmišljeno", rekao je on na pitanje sudije. On je istakao kako želi da zna zašto je kćerka željela da izmisli ove optužbe.

"Bio sam strog u vaspitanju i nisam dovoljno vodio računa o njima. Imao sam aferu i sa svojom snahom.To je zatrovalo atmosferu u porodici. Protiv mene je bila skovana zavjera. Tvoj dečko i moja sada razvedena žena su izmanipulisali tobom da bi me se otarasili", rekao je optuženi u sudnici.

Optuženi muškarac je i prije ovog gnusnog zločina imao dosije, on je bio u zatvoru 3,5 godine u Njemačkoj zbog umiješanosti u pljačku banke.

Njegov advokat je tražio oslobađajuću presudu, kao i odštetu i satisfakciju od oko 630.000 franaka za trogodišnji istražni i preventivni pritvor.

"Nedostaje fizičkih dokaza, iako se kaže da je žrtva silovana 140 puta. Ni majka ni mlađa sestra u istom domaćinstvu to nisu primjetile, iako se navodi da su se incidenti dogodili tokom godinu dana. To nije moguće", rekao je advokat.

Žrtva na psihijatrijskom liječenju

Nasuprot tome, javni tužilac i advokat žrtve su tražili potvrdu presude.

"Moj klijent do danas nije uspio da nađe pripravnički staž. Mlada žena i dalje pati od posttraumatskog stresnog poremećaja zbog seksualnog napada i ima napade panike. Prošle godine je provela šest mjeseci na dnevnoj psihijatrijskoj klinici. Krivičnu prijavu je povukla 2016. godine pod ogromnim pritiskom porodice, čak joj ni rođena majka tada nije vjerovala", rekao je advokat žrtve.

Kćerka je oca prijavljivala i ranije, pomenute 2016. godine, ali je odustala od krivičnog gonjenja oca.

Sud vjeruje žrtvi

Vrhovni sud je u potpunosti potvrdio presudu Okružnog suda u Winterthuru. Njime je 44-godišnjak osuđen na bezuslovnu kaznu od 10 godina zatvora i 15-godišnje protjerivanje iz zemlje zbog silovanja, incesta, prijetnji i drugih krivičnih djela.

Uz to, kćerki mora da plati odštetu od 60.000 franaka.

"Sud nema sumnje da je žrtva govorila istinu. Otac je vršio fizičku prinudu i psihički pritisak. Ne znamo tačan broj napada, ali pretpostavljamo da je u pitanju veliki broj", rekao je na kraju sudija.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...