NA POMOLU JE SPEKTAKULARAN TRANSFER: Barcelona dovodi kapitena Manchester Cityja, ali ni to nije sve..

Ranije je o interesu Barcelone pisao i The Athletic, ali i dalje nema službene potvrde dogovora.

  • Sport

  • 15. Apr. 2023  15. Apr. 2023

  • 0

Barcelona bi u ljetnom prijelaznom roku mogla besplatno dovesti veznjaka Manchester Cityja Ilkaya Gündogana (32). Engleski portal 90 min je objavio kako su pregovori već u poodmakloj fazi te bi, prema njihovim izvorima, njemački reprezentativac zaista mogao promijeniti klub.

Gündogan je 2016. godine došao u City iz Borussije Dortmund kao prvi transfer u eri trenera Pepa Guardiole i dosad je odigrao 290 utakmica za engleski klub, čiji je kapiten. Ugovor mu vrijedi do kraja sezone te je daleko od dogovora o produženju suradnje, zbog čega bi kao slobodan igrač mogao stići u Barcu.

Poznato je da Barcelona ima ogromnih financijskih problema pa se šansa za dovođenje igrača Gündoganove kvalitete bez odštete čini kao idealna za katalonski klub. Ranije je o interesu Barcelone pisao i The Athletic, ali i dalje nema službene potvrde dogovora.

Gündogan je igrao za mlađe uzraste Schalkea, Bochuma i drugih njemačkih klubova, nakon čega je kao senior nastupao za Nürnberg, Borussiju Dortmund i sada Manchester City. Za njemačku reprezentaciju ima 66 nastupa i 17 pogodaka. Prema Transfermarktu, vrijedi 25 miliona eura

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...