IZNENAĐENJE NA VRHU: Ovo je zarada europskih automobilskih divova u prošlog godini…

Također je godinu obilježila nestašica dijelova.

  • Auto

  • 15. Apr. 2023  

  • 0

Europskim proizvođačima automobila u 2022. godina je bila izazovna, ali na kraju i lukrativna. Većina je iskusila nestašice sirovina, naknadne nestašice dijelova, probleme s opskrbnim linijama i opće logističke izazove, uglavnom zbog rata u Ukrajini i posljedica pandemije. 

Prema podacima Automotive Newsa za BMW Group, Mercedes-Benz, Stellantis, Volkswagen Group, Volvo i Ferrari, razloga za sreću dioničara ima u izobilju.

BMW je na vrhu liste s dobiti od 18,6 milijardi eura. Slijede Stellantis (16,8 milijardi eura), Volkswagen (15,8 milijardi eura), Mercedes-Benz (14,8 milijardi eura), Volvo (1,6 milijardi eura) i Ferrari s više od 900 milijuna eura. Zanimljivo, od navedenih proizvođača samo su Mercedes-Benz i Ferrari prošle godine povećali prodaju dok je Volvo imao najveći pad prodaje od 12 posto.

Također je godinu obilježila nestašica dijelova. Proizvođači su potom mudro odlučili da će prioritetno proizvoditi i prodavati skuplje modele (s više opreme), što im je osiguralo veće marže.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...