NiP-ov ZVANIČNIK "OPLEO" PO DAMIRU MAŠIĆU: "Najbolji su ovi što dana radnog staža nemaju..."

"Najbolji su mi ovi što dana radnog staža u životu nemaju, niti išta konkretno iza sebe za sve ove godine, od svoje 18. godine su na budžetu, iz stolice u stolicu, i onda o stolicama pričaju", napisao je na Facebooku NiP-ov zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća Stari Grad Damir Saračević.

  • Politika

  • 15. Apr. 2023  

  • 6

Odnosi u sarajevskoj "trojci" odavno više podsjećaju na "kvalitetnu" meksičku sapunicu, u kojoj se ne zna ko je s kim, a ko protiv koga i ko kome radi o glavi, nego na iskreno koaliciono partnerstvo.

Pokazali su to jučerašnji događaji, kada se prvo SDP-ov višegodišnji član Damir Mašić ničim izazvan našao prozvan u odgovoru Nermina Ogreševića predsjedniku NiP-a Elmedinu Konakoviću.

Mašiću je zasmetao Ogreševićev stav da je bijedno čekati da visoki predstavnik Christian Schmidt odblokira Federaciju BiH, te da izabrani zvaničnici zbog odgovornosti prema narodu moraju sami pokušati doći do rješenja. I, Mašić je, naravno, počeo pričati o čemu drugo nego li o stolicama.

S obzirom da je Mašićeva biografija poznata široj javnosti, posebno njegova borba za stolice, mnogi se nisu mogli suzdržati od gnjeva. Čak ni njegovi koalicioni partneri iz "trojke".

Ekspresno je reagovao NiP-ov zamjenik predsjedavajućeg Općinskog vijeća Stari Grad Damir Saračević, koji je u Facebook statusu Mašiću poručio:

"Najbolji su mi ovi što dana radnog staža u životu nemaju, niti išta konkretno iza sebe za sve ove godine, od svoje 18. godine su na budžetu, iz stolice u stolicu, i onda o stolicama pričaju…"

S obzirom na to kolika očekivanja "trojka" ima od Christiana Schmidta, možda najilustrativnije govori jedan od komentara na društvenim mrežama na Mašićev "odgovor" Ogreševiću:

"De zamolite Schmidta da učini da Esmeralda konačno progleda, sevap vam je".

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...