RAZOČARENJE ZA ČOVIĆA: Dragi gost ne dolazi u Mostar

Podsjećamo, zemlja partner ovogodišnjeg Sajma gospodarstva u Mostaru koji se održava od 2. do 6. maja je Država Izrael.

  • Mini market

  • 15. Apr. 2023  15. Apr. 2023

  • 5

Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a, u Mostaru je rekao da ne postoji nikakva mogućnost da izraelski premijer Benjamin Netanyahu dođe na otvaranje Mostarskog sajma početkom maja kako je ranije bilo najavljeno, piše Ljudski.ba.

Podsjećamo, zemlja partner ovogodišnjeg Sajma gospodarstva u Mostaru koji se održava od 2. do 6. maja je Država Izrael.

"Jučer sam bio na Sajmu s kolegama iz Izraela i vrlo smo jasno kazali da nema nikakve mogućnosti da ono što sam ja jednom najavio, da će gospodin Netanyahu kao predsjednik Vlade Izraela doći ovdje", rekao je Čović novinarima nakon sjenice Predsjedništva HNS-a BiH u Mostaru.

Čović je kazao da je pitanje može li ijedan dužnosnik u izvršnoj vlasti Izraela u ovom trenutku napustiti Izrael zbog trenutne situacije u zemlji jer su, kako kaže, pravila i protokoli u ovakvom ambijentu drugačiji.

"U osnovi smo definirali da će biti predstavnik Vlade Izraela, jer bit će jako puno predstavnika vlada iz okruženja ovdje, kako noć prije, tako i na samom otvaranju i onda ćemo sve prilagoditi tom trenutku", kazao je Čović.

Onima koji ozbiljno prate politiku od samog početka bilo je jasno da Čović samo još jedniom piokušava nerealno nabildati mišiće, ali i kako mnogi smatraju poslati još jednu poruku Bošnjacima da HDZ-u ne bi bilo mrsko palestinizirati dio BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...