"KAD VIDIM DODIKOVU VASKRŠNJU ČESTITKU, POMISLIM...": Milorad Dodik čestitao Vaskrs, Srđan Puhalo mu odmah odgovorio...

Dodik je u vaskršnjoj čestitki koju je uputio patrijarhu Porfiriju, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i svim pravoslavnim vjernicima, poželio da praznično vrijeme dočekaju i provedu u duhu vjekovne tradicije srpskog naroda.

  • Mini market

  • 16. Apr. 2023  16. Apr. 2023

  • 0

Predsjednik bh. entiteta Republika Srpska Milorad Dodik poželio je pravoslavnim vjernicima da hrišćanski praznik Vaskrs provedu okupljeni oko svojih porodičnih zajednica i trpeza, "uz molitvu i zdravicu, i za našu Republiku Srpsku, koja je glavni i jedini garant opstanka srpskog naroda".

Dodik je u vaskršnjoj čestitki koju je uputio patrijarhu Porfiriju, mitropolitima, episkopima, sveštenstvu, monaštvu i svim pravoslavnim vjernicima, poželio da praznično vrijeme dočekaju i provedu u duhu vjekovne tradicije srpskog naroda.

"Hristovo vaskrsenje promijenilo je istoriju ljudskog roda. Čovjek je kroz Vaskrslog Hrista zadobio nadu i postao saučesnik u pobjedi dobra nad zlom. Posebno to razumijemo mi na ovom stradalnom prostoru, u Republici Srpskoj, Srbiji i gdje god da naš ponosni narod živi", poručio je Dodik.

-Vaskrsenje podsjeća na temeljne vrijednosti i istine srpskog naroda - da su graditelji uvijek jači od rušitelja, da su stvaraoci jači od uništitelja, utvrđuje narod u vjeri i ljubavi, u pravdi i istini, u porodičnim vrijednostima, u svakom dobrom i čestitom djelu.

Okupljen oko Crkve i naše Republike Srpske, stvorene na stradanju u Donjoj Gradini, Jasenovcu, Prebilovcima, Ržanom Dolu, Starom Brodu, Kazanima, Podrinju, Petrovačkoj cesti i drugim golgotskim mjestima, srpski narod je uvijek imao snage da svakodnevno ulaže napore za opšti napredak i opstanak na ovim prostorima", istakao je Dodik, uz sveradosni pozdrav: "Hristos voskrese - vaistinu voskrese", poručio je Dodik.

Nedugo nakon Dodikove čestitke oglasio se psiholog Srđan Puhalo.

-Kad vidim vaskrsnu čestitku Dodika pomislim da se Isus žrtvovao i vaskrso zbog Republike Srpske, poručio je Puhalo.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...