NEVJEROVATNE SCENE: Skupcjeni Porsche završio na tribinama, pogledajte šta se dogodilo…

Porsche juri kroz šljunčanu podlogu i u punoj brzini udara u složene gume, odatle se automobil katapultira u zrak.

  • Auto

  • 17. Apr. 2023  

  • 0

Nevjerovatne slike iz Portugala. Nakon kvara na kočnicama Porsche 911 GT3 Cup završio na tribini.

Samo jedan dan nakon kobne reli nesreće Craiga Breena u Zagorju, moto sport scena je za dlaku doživjela još jednu katastrofu. Tokom treninga za Porsche Sprint Cup Iberia u Portimau, automobil je poletio i sletio na tribine!

Užasna nesreća dogodila se tokom treninga u petak poslijepodne, i pripreme za Svjetsko prvenstvo u izdržljivosti WEC.

Vozaču Alexandre Areia otkazale su kočnice na Porsche 911 GT3 Cupu i to na kraju gotovo jednog kilometra dugačke startno-ciljne ravnine i time najbržeg dijela staze. Porsche juri kroz šljunčanu podlogu i u punoj brzini udara u složene gume, odatle se automobil katapultira u zrak, probija sigurnosnu ogradu i slijeće na tribinu. Na sreću bio je trening, a samim time publike nije bilo. 

Vozač Areia ostao je neozlijeđen, Portugalac je na Twitteru kasnije objavio i odahnuo: “Srećom, niko nije bio u ovom dijelu tribine, a i ja sam iz nesreće prošao neozlijeđen, zahvaljujući sigurnosnim standardima automobila.”

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...