STRATEŠKI POTEZ JEDNE OD VODEĆIH SVJETSKIH KOMPANIJA: Drastično su snizili cijene automobila, konkurencija u velikim problemima...

Smanjenje cijene objašnjava se povećanjem proizvodnih količina.

  • Auto

  • 18. Apr. 2023  

  • 0

Strateški važan potez Tesle koji će imati utjecaj na tržište automobila. Nakon prvog (nedavnog) velikog sniženja cijena, slijedi i drugo.

Američki proizvođač električnih automobila Tesla ponovno je snizio cijene i ovo je veliki udarac na konkurenciju koja će sada morati odgovoriti.

Prema informacijama na Teslinoj web stranici, Model 3 sada je dostupan u Njemačkoj, referentnom europskom tržištu, za oko 41.990 eura, što je sniženje od 2.000 eura. Proizvođač je još više smanjio cijene za skuplje varijante Modela 3 i Modela Y. Smanjenje cijene objašnjava se povećanjem proizvodnih količina.

Očekuje se da će ovaj potez utjecati na tržište novih električnih automobila, ali i polovnih, odnosno očekuje se da će i ostali proizvođači morati snižavati cijene svojih automobila, kako bi ostali konkurentni.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...