"SB" NA SJEDNICI DOMA NARODA DRŽAVNOG PARLAMENTA: Pred delegatima zanimljiv dnevni red (FOTO)

Dnevnim redom predviđeno je i davanje saglasnosti za nekoliko međunarodnih sporazuma i memoranduma.

  • Vijesti

  • 18. Apr. 2023  18. Apr. 2023

  • 0

Delegati Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine trebali bi na sjednici, koja je počela danas u Sarajevu, razmatrati dopune Zakona o osnovama sigurnosti saobraćaja na putevima u BiH, čiji je predlagač Predstavnički dom državnog parlamenta, piše N1.

Dopune zakona predviđaju da će se za prekršaj kada je prefarban ili na drugi način prekriven natpis na jednom od dva pisma latiničnom ili ćiriličnom, počinilac kazniti novčanom kaznom u iznosu od 400 do 1.000 KM.

Na prijedlog Predstavničkog doma, delegati bi isti zakon trebali dopuniti uvođenjem zasebne, uvećane novčane kazne za parkiranje na mjestu za invalidne osobe. Predviđeno je da kazna iznosi 200 KM.

S obzirom na to da je do sada bilo deset izmjena ovog zakona, nadležna parlamentarna komisija predložila je Domu naroda usvajanje zaključka kojim se od Ministarstva saobraćaja i komunikacija BiH traži da pripremi i u zakonodavnu proceduru dostavi prijedlog potpuno novog zakona.

Dnevnim redom predviđeno je i davanje saglasnosti za nekoliko međunarodnih sporazuma i memoranduma.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...