DAMIR MAŠIĆ U IME OSMORKE: "Kivni smo na Schmidta, Vladu FBiH smo mogli imati prije dva mjeseca"

Damir Mašić iz SDP-a je rekao da će se uvijek zalagati, da između srednjeg vijeka i budućnosti zapadne Evrope i 21 stoljeća, idu ka 21. stoljeću.

  • Politika

  • 18. Apr. 2023  

  • 2

Povodom incijative za izmjenu Ustava Federacije Bosne i Hercegovine parlamentarci iz redova Osmorke danas su održali sastanak, javlja N1.

Damir Mašić iz SDP-a je rekao da će se uvijek zalagati, da između srednjeg vijeka i budućnosti zapadne Evrope i 21 stoljeća, idu ka 21. stoljeću.

“Zbog toga smo ljuti i kivni na visokog predstavnika, koji je u izbornoj noći potpuno nepotrebno izvršio intervencije i na Ustav i na Izborni zakon, u potpunosti zakomplikovao, politički život u Bosni i Hercegovini”, kazao je Mašić, dodajući:

“Podsjećam i ponavljam, da gospodin Schmidt, to nije na taj način vrlo neprincipijelno uradio, mi bi Vladu FBiH imali formiranu prije dva mjeseca. Tako da mi danas smo nažalost, samo kao posljedica lošeg djelovanja i intervencija visokog predstavnika.”

Kazao je da su protiv kratkoročnih rješenja, rješenja koja vrše daljnu etno- nacionalnu podjelu, i da se nada da visoki predstavnik neće ići u pravcu u kojem je išao u izbornoj noći te da će popraviti ono što je upropastio.

O izjavi Čovića da neće biti ustupaka Osmorki, naveo je: “Čović ne može dati ikakav ustupak ako buduće rješenje nije stvar političkog dogovora, nego volje šta će uraditi jedan čovjek visoki predstavnik.”

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...