LIDIJA BRADARA NAKON SASTANKA O FORMIRANJU VLADE FBiH: "HDZ je protiv nametanja rješenja..."

"Prešli smo sve tačke među kojima je i formiranje Vlade FBiH. Aktivnosti i dogovori traju", rekla je Bradara

  • Vijesti

  • 18. Apr. 2023  

  • 5

U zgradi Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine danas je održan sastanak predstavnika HDZ-a i stranaka "Osmorke" oko formiranja nove Vlade Federacije BiH.

Nakon sastanka, medijima se kratko obratila predsjednika FBiH Lidija Bradara (HDZ).

"Održali smo jedan u nizu sastanaka. Prešli smo sve tačke među kojima je i formiranje Vlade FBiH. Aktivnosti i dogovori traju. Ja sam Vladu imenovala, čeka se potvrda u Parlamentu", rekla je Bradara.

Bradara je navela da ne zna kakva će biti odluka visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Christiana Schmidta.

"Uvjerili su nas da je većina stabilna. Ne znamo hoće li i kakva će odluka visokog predstavnika biti. HDZ je protiv nametanja rješenja. Smatramo da mi sami možemo donositi zakone", poručila je Bradara, prenosi portal Etto.ba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...