BANOŽIĆ ODGOVORIO MILANOVIĆU: Optužio ga da laže pa se opet mučio s engleskim - "Kontrol past..." (VIDEO)

"Nema se što frizirati. U izvješću su jasni podaci koji jasno govore o stanju u Hrvatskoj vojsci, po pitanju broju ljudi, nabavama..."

  • Regija

  • 20. Apr. 2023  

  • 0

Nakon sjednice Vlade ministar odbrane Mario Banožić je dao izjavu za medije i komentirao prozivku predsjednika Zorana Milanovića zbog Izvještaja o odbrani.

Predsjednik je saopćenjem, kako se navodi, htio ukazati na nezakonitosti, propuste i neistine te je u njemu istaknuo da je izvještaj problematičan i pun propusta, štoviše, u pojedinim dijelovima je neistinito jer se, tvrdi, falsificiraju činjenice.

“Ja bih samo rekao da je ovo agresija predsjednika Milanovića na hrvatsku javnost i tumačenje zakona kako se njemu svidi u kojem trenutku”, rekao je na početku Banožić.

“Jasno pitanje za Ured predsjednika i za Milanovića kao premijera, zašto nije tražio mišljenja od predsjednika Josipovića i je li kao premijer išao s izmjenama Zakona o obrani i ukinuo traženje mišljenja Ureda predsjednika? To je izmjena zakona koju je on napravio, ali mu to više ne odgovara pa idemo javnosti slagati da nešto nije u skladu sa zakonom. Godine 2012. i 2013. nije uopće tražio mišljenje, valjda zna što je promijenio u zakonu. I da danas ide reći nešto takvo u javnost. Tko laže? Imamo predsjednika koji laže”, dodao je Banožić.

‘Nema se što frizirati’

“Nema se što frizirati. U izvješću su jasni podaci koji jasno govore o stanju u Hrvatskoj vojsci, po pitanju broju ljudi, nabavama i sl. To je sinteza svega. Stanje koje se odnosi na materijalno-tehničke resurse nisu dio izvješća i on ih ne može komentirati na ovakav način. Zato što je riječ o klasificiranim podacima koji se ne iznose van. Znači, nije Banožić ništa skriveno. Svaka rečenica izvješća je provjerljiva jednostavnim control past, control c, control past”, rekao je ministar Banožić koji se pomalo sapleo, pa u engleskom izgovoru doslovno irekao “kontrol past, kontrol ce, kontrol past” vjerojatno nastojeći reći “copy-paste”.

Na snimci koju je objavio 24sata taj trenutak kreće oko dvije i pol minute nakon početka izjave.

“Neka Milanović da svoje podatke, neka dokaže da nije frizirao svoje podatke”, dodao je Banožić, a zatim se osvrnuo na izjave predsjednika o tome da je sigurnost vojske ugrožena.

“Radimo na poboljšanju vojske, a to njemu očito smeta. Pogotovo kad se vidi da u svom mandatu nije ništa napravio za vojsku. Ako imate načelnika Glavnog stožera koji je svjestan da se 20 godina nije ulagalo u Hrvatsku vojsku, svi smo svjesni da se sada radi na poboljšanju Hrvatske vojske, ali on se sada usudi prozivati nekoga tko je nešto učinio”, dodao je.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...