JOŠ IMA ENERGIJE: Biden iduće sedmice zvanično objavljuje kandidaturu za novi mandat?

Američki predsjednik imao bi 86 godina na kraju drugog mandata

  • Svijet

  • 21. Apr. 2023  

  • 1

Američki predsjednik Joe Biden i njegov tim mogli bi videom objaviti svoju kampanju za reizbor iduće sedmice, pišu američki mediji, pozivajući se na dobro obaviještene izvore. Bidenova (80) objava poklopila bi se idućeg utorka s godišnjicom pokretanja njegove kampanje za izbore 2020. godinu dana ranije, rekao je izvor tražeći da ostane anoniman.

Washington Post i CNN također su objavili, pozivajući se na anonimne izvore, da bi Biden svoju predsjedničku kampanju trebao započeti objavom videa. Post također najavljuje da bi to moglo biti u utorak, na godišnjicu pokretanja utrke za pobjedu nad Donaldom Trumpom. Dnevnik ipak ističe da planovi Bidenovog tima nisu dovršeni i da bi objava mogla biti odgođena. Bidenovi suradnici intenzivno rade na planu dugo očekivanog pokretanja predsjedničke kandidature za drugi četverogodišnji mandat, a Biden je prošle sedmice rekao da će svoju kampanju pokrenuti "relativno brzo". Biden je dugo govorio da se namjerava ponovno kandidirati, ali nedostatak službene objave potaknuo je sumnju o tome hoće li se jedan od najstarijih svjetskih čelnika odlučiti kandidirati te treba li se posvetiti još jednom četverogodišnjem mandatu. Američki predsjednik imao bi 86 godina na kraju drugog mandata. Proteklih tjedana Biden je u političkim govorima iznio vjerovatne teme reizbora, osigurao ljekarsku potvrdu da je "sposoban za dužnost", rekao demokratima da preurede stranački kalendar primarnih izbora na način koji ide u prilog njegovoj nominaciji i odabrao Chicago kao grad u kojem bi formalno iduće godine objavio svoju službenu nominaciju. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...