NEBOJŠA VUKANOVIĆ ODBIO DODIKA OKO DRŽAVNE IMOVINE: "Nismo željeli da damo legitimitet uzurpatoru, koji je pokrao izbore" (VIDEO)

Vukanović je poručio da svako bira svoj put

  • Politika

  • 21. Apr. 2023  

  • 1

Nebojša Vukanović lider Liste za pravdu i red, nakon što je odbio da ode na konsultacije kod predsjednika Srpske Milorada Dodika, poručio je da svako bira svoj put, te da oni ne žele da daju legitimitet uzurpatoru koji je, kako kaže, pokrao izbore.

Vukanović je istakao da će predsjednik SDS-a Milan Miličević i SDS morati da objasne narodu zbog čega su bili na sastanku kod Dodika.

"Mii iz Liste za Pravdu i red nismo željeli da damo legitimitet uzurpatoru, koji je pokrao izbore. Ne možemo razgovarati o bilo čemu sa nekim ko Republiku Srpsku pretvara u gulak, a sve neistomišljenike i kritičare želi protjerat", smatra Vukanović.

Ne možemo biti sagovornik, kaže on, nekome ko je neprijatelj Srpske, ko uništava sve pred sobom i ko nas je doveo na ivicu bankrota.

"Mi nećemo biti bilo kakav dekor koji bi ostavio privid nekakve demokratije. Jasno je da Dodik nikoga ne sluša", naglasio je Vukanović.

Danas je održan sastanak predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika sa predstavnicima stranaka vladajuće većine i Srpske demokratske stranke.

PDP i Lista za pravdu i red Nebojše Vukanovića su odbili da prisustvuju konsultacijama kod predsjednika RS.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...