"VAŠA DUŽNOST JE DA ŠTITITE DRŽAVU": Od Schmidta se traži smjena Željke Cvijanović zbog učešća na vojnoj vježbi Vojske Republike Srbije

Prisustvo predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željke Cvijanović na vojnoj vježbi Vojske Republike Srbije je direktni udar na državu BiH, njenu sigurnost i direktni udar na bezbjednost građana BiH.

  • Politika

  • 23. Apr. 2023  

  • 1

Institut za istraživanje genocida Kanada (IGK) uputio je otvoreno pismo visokom predstavniku u BiH Christianu Schmidtu u kojem se traži da na osnovu Bonskih ovlasti smijeni predsjedavajuću Predsjedništva BiH Željku Cvijanović zbog učešća na vojnoj vježbi Vojske Republike Srbije!

"Vaša dužnost je da štitite državu BiH. Vaša dužnost je da budete na strani uplašenih građana BiH koji se brinu za svoju vlastitu budućnost i za budućnost svoje domovine. Ne možete biti na strani rušitelja države BiH.

Prisustvo predsjedavajuće Predsjedništva BiH Željke Cvijanović na vojnoj vježbi Vojske Republike Srbije je direktni udar na državu BiH, njenu sigurnost i direktni udar na bezbjednost građana BiH. Podsjećamo vas da je IGK je podnio krivičnu prijavu protiv Željke Cvijanović zbog kršenja Krivičnog zakona BiH kojim se zabranjuje negiranje genocida kao i zbog pokušaja rušenja ustavno-pravnog poretka BiH i narušavanja teritorijalnog integriteta, suvereniteta, nezavisnosti, političko-pravnog subjektiviteta BiH.

Ne može se biti predsjednik države, čiji ustav kršite, koju negirate i kontinuirano blokirate u funkcionisanju. IGK vas poziva da konačno počnete raditi svoj najvažniji posao, zaštite države BiH, smjenjivanjem sa državnih funkcija sviju onih koji direktno rade protiv države. IGK je pozvao premijera Kanade Justin Trudeau da Kanada kao članica Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira sankcioniše Željku Cvijanović", saopćeno je iz IGK.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...