KRAJ PRIČE: Rifat Škrijelj potpisao Rješenje o poništenju doktorata Sebiji Izetbegović

Sebiji Izetbegović je ranije poništen i magisterij, a jučer je Općinski sud u Sarajevu usvojio i mjeru osiguranja u njenom slučaju.

  • Mini market

  • 25. Apr. 2023  

  • 3

Rifat Škrijelj, rektor Univerziteta u Sarajevu (UNSA) potpisao je jučer Rješenje o poništenju doktorata Sebiji Izetbegović, generalnoj direktorici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS).

Škrijelj je ovim potpisom samo ispoštovao odluku Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo (KUIP KS), a na osnovu čega je Senat dao saglasnost.

Podsjećamo, Sebiji Izetbegović je ranije poništen i magisterij, a jučer je Općinski sud u Sarajevu usvojio i mjeru osiguranja u njenom slučaju.

U tom slučaju, ni rektor ni Senat ne mogu donositi odluku o poništenju doktorata, međutim, to je jučer urađeno jer na adresu Senata nije stiglo nikakvo takvo rješenje.

Danas također u 16:00 sati zasijeda Upravni odbor KCUS-a, na kojem će se raspravljati hoće li Izetbegović ostati na čelu ove zdravstvene ustanove.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...