ALJOŠA ČAMPARA NAJAVLJUJE: „Takav rasplet bi najviše odgovarao SDA…“

"Evidento je da postoje određenja primicanja SDA i NES-a” navodi Čampara.

  • Mini market

  • 26. Apr. 2023  

  • 5

Gost u programu TVSA bio je Aljoša Čampara, i dalje aktuelni federalni ministar unutrašnjih poslova. Komentirao je aktuelna dešavanja sa visokim predstavnikom Christianom Schmidtom te dešavanja između Trojke i ostalih stranaka.

“Ovo što se pojavljivalo da će Schmidt donijeti neka kratkoročna rješenja i da su kao Trojka ili Narod i pravda pristali na to -to je apsolutna neistina. NiP je davno rekao da ne prihvata ad hoc rješenja vezana za nametanje novih odluka. Mi želimo jedno sistemsko, dugoročno rješenje koje će biti primjenljivo i u narednim izbornim ciklusima. Sve političke stranke imaju, naravno, pravo da podržavaju ili ne podržavaju Vladu. Evidento je da postoje određenja primicanja SDA i NES-a” navodi Čampara.

-Isto tako je evidentno da postoji interes da gospodin Schmidt ne donese nikakvu odluku, što bi najviše odgovaralo SDA, i da na taj način ostane ovaj saziv Vlade FBiH, kazao je Čampara.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...