"REKAO SAM DA DOLAZIMO POBIJEDITI": Trener Sarajeva Mirza Varešanović ne krije zadovoljstvo nakon sjajnog rezultata u Čitluku

U 28. kolu Premijer lige BiH Sarajevo je na gostovanju u Čitluku savladalo Zrinjski sa 2:3.

  • Sport

  • 26. Apr. 2023  

  • 0

Trener Mirza Varešanović istakao je  kako je zadovoljan kakon velike pobjede te čestitao svojim igračima na igri.

“Rekao u najavi da dolazimo pobijediti. Analizirali smo ih dobro i znali smo kako trebamo da se postavimo s brzim napadačima. Znali smo da ćemo imati priliku da postignemo pogodak, to se ostvarilo. Čestitam igračima. Zrinjskom svakako čestitam na tituli koju će sasvim sigurno osvojiti. Mi smo krenuli s namjerom da izborimo učešće u Evropi. Prestigli smo Široki koji je imao 11 bodova više. Na pravom smo putu”, izjavio je Varešanović.

Trener Zrinjskog Krunoslav Rendulić kazao je kako se poraz morao dogoditi u nekom trenutku.

“Čestitke Sarajevu na zasluženoj pobjedi. Koštale su nas dvije greške kod drugog i trećeg gola. Neću reći da smo bili bolji jer smo izgubili, ali nismo bili podređeni”, rekao je Rendulić.

Sarajevo će u narednom kolu igrati protiv Širokog dok će Zrinjski novu priliku za proslavu titule imati protiv Posušja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...