ZASTUPNIK DF-a MAHIR MEŠALIĆ: "Bošković opstruira Ustavnu komisiju, trojka i HDZ isključivo čekaju odluku Schmidta"

Dodaje da ukoliko ni Karajbić ne sazove sjednicu, odmah nakon prvomajskih praznika sazvat će je trećina članova, jer je rok po usvojenom zaključku NES-a i SBiH bio 6. april. 

  • Politika

  • 27. Apr. 2023  27. Apr. 2023

  • 2

Na Kolegiju Predstavničkog doma Parlamenta FBiH nije bilo ništa, predsjedavajuća Mirjana Marinković Lepić sazvala je Kolegij i kazala da on služi kako bi se stekli uvjeti za neku vanrednu sjednicu, ukoliko je bude, izjavio je šef Kluba zastupnika Demokratske fronte Mahir Mešalić

“Rekao sam im da trojka nema većinu i oni je zaista nemaju, s druge strane pitao sam zašto Mladen Bošković  (HDZ) opstruira sazivanje sjednice Ustavne komisije i da ukoliko on neće, onda potpredsjednik Elvir Karajbić (SDP) treba da sazove”, kaže Mešalić za Patriju.

Dodaje da ukoliko ni Karajbić ne sazove sjednicu, odmah nakon prvomajskih praznika sazvat će je trećina članova, jer je rok po usvojenom zaključku NES-a i SBiH bio 6. april. 

“Zastupnici trojke i HDZ-a ništa ne čine, oni samo čekaju visokog predstavnika Christiana Schmidta i njegovu odluku, ali i to im nije dovoljno, jer većine nema”, dodaje Mešalić. 

Kako kaže, na Kolegiju je bilo burno, naročito kada je na njegovo pitanje o Ustavnoj komisiji, Bošković odgovorio kako je u Mostaru na stranačkom sastanku dogovoreno da bude sazvana Komisija nakon prvomajskih praznika. 

“Tada je reagovao Mirsad Zaimović (SDA) i ja te smo kazali da se Komisija mora zakazati po zaključku i da se ova pitanja moraju rješavati institucionalno, a ne po nekim sastancima stranaka”, zaključio je Mešalić.

Mešalić navodi i da je Schmidt kazao da čeka odluku Ustavne komisije, tako da ona treba biti sazvana što prije. 

Podsjećamo, odluka Kolegija Predstavničkog doma FBiH je da se sjednica doma neće sazvati, ali da zastupnici trebaju biti spremni za vanrednu sjednicu “ako neko donese neku odluku”. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...