"CRNI DAN ZA BOSNU I HERCEGOVINU"; REUF BAJROVIĆ PORUČUJE: "Ko glasa za Vladu FBiH bit će izdajnik!"

"Schmidt je danas legalizovao dominaciju Srba i Hrvata nad Bošnjacima u FBiH", ocijenio je Bajrović

  • Politika

  • 27. Apr. 2023  

  • 9

Reuf Bajrović, potpredsjednik Američko-evropske alijanse, u Hayatovoj emisiji 'Sedam plus' govorio je o odluci Christiana Schmidta, visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini, tačnije izmjenama koje je donio u poslijepodnevnim satima.

"Schmidt je danas legalizovao dominaciju Srba i Hrvata nad Bošnjacima u FBiH. Prvi put će biti da se formira vlast bez Bošnjaka. Odluka je okrenuta da se suspenduje volja Bošnjaka, da se i Lendo poništi,… on je poništio bošnjački narod", rekao je Bajrović te dodaje: "Ovo je jedina država gdje većinska država živi po pravilima koja nju diskrimiše. Ko glasa za, bit će izdajnik BiH. To je svjesno saučešništvo u pravljenju sopstvenog naroda u evropske Palestince".

Pojasnio je i kako će se preglasavanjem vratiti mogućnost da HDZ BiH blokira formiranje vlasti, dokle budu željeli.

"Poniženje je ovo za Bošnjake, ali i Hrvate i Srbe koji ne mrze Bošnjake", naveo je on te dodao da je teško još sagledati sve elemente ove odluke.

"Sutra na sjednici svi koji uđu u Parlament i dignu ruku, upisuju se na stranice, vječno će biti talac volje Čovića i Dodika", poručio je Bajrović za Hayat.

Kako kaže, ovo je crni dan za historiju Bosne i Hercegovine.

"Danas ko bude šutio, bit će saučesnik", zaključio je on.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...