SCHMIDTOVA ODLUKA IH OHRABRILA: Zastupnici večeras dobili Bradarin dopis i Stojanovićevu saglasnost, ovo su imena svih ministara u novoj Vladi FBiH

Sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine bit će održana sutra s početkom u 14 sati.

  • Politika

  • 27. Apr. 2023  

  • 2

Zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije BiH Sanel Kajan objavio je dopis predsjednice Federacije BiH Lidije Bradare koji su iz ovog doma večeras dobili, kako je napisao, ekspresno, prenosi Faktor.ba.

Sjednica Zastupničkog doma Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine bit će održana sutra s početkom u 14 sati.

Iz Parlamenta napominju da je održavanje ove sjednice uslovljeno najnovijom odlukom visokog predstavnika za Bosnu i Hercegovinu Christiana Schmidta koji je objavio da tom odlukom želi deblokirati imenovanje postizbornog saziva Federalne vlade.

Visoki predstavnik Christian Schmidt danas je donio odluku kojom je on praktično imenovao novu Federalnu vladu, ignorirajući pri tome potpis drugog potpredsjednika FBiH Refika Lende.

- Premijer, potpredsjednici i ministri Vlade Federacije koje je predsjednica Federacije BiH predložila u prijedlogu odluke koji je potpisala 30. marta 2023. godine, a koji je usaglasio jedan od potpredsjednika 3. aprila 2023. godine i izmijenjene 27. aprila 2024. godine, ovime se smatraju imenovanima u skladu sa članom IV.B.5. stav (1) Ustava Federacije, stoji u Schmidtovoj odluci.

Vlada Federacije bit će izabrana nakon što njeno imenovanje bude potvrđeno većinom glasova u Zastupničkom domu Federacije BiH. HDZ i stranke "Trojke" tvrde da imaju 50 zastupnika.

alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...