IZBOR ČOVIĆA I OSMORKE: Dva puta osuđeni Ramo Isak novi je ministar unutrašnjih poslova Federacije

Prema optužnici sa trojicom naoružanih muškaraca je prijetio govoreći: "Pucaj, pucaj, ubij ga!"

  • Politika

  • 27. Apr. 2023  

  • 14

Objavljen je spisak kandidata za ministarske pozicije unutar Vlade Federacije Bosne i Hercegovine, koja bi sutra trebala biti i potvrđena.

Jedno od imena koje privlači pažnju jeste ono Rame Isaka, bivšeg člana NES-a i zastupnika u Skupštini Zeničko-dobojskog kantona.

On bi, naime, trebao postati ministar unutrašnjih poslova, piše Politički.ba.

Zanimljivo, radi se o osobi koja je dva puta pravosnažno osuđena.

Isak je prvi put osuđen 2011. godine na dva mjeseca uvjetno zbog ugrožavanja sigurnosti prijetnjom, navodi se u izvještaju CIN-a.

Novinaru je prijetio: "Nisi trebao objavljivati članak, nije ti to trebalo (...) čuo si dobro, vidjet ćemo se mi ponovo!"

Naredna osuda došla je 2014. godine, kada je Isak osuđen na šest mjeseci uvjetno zbog nasilničkog ponašanja. U osudi se navodi da je žrtvu više puta udario pištoljem u glavu.

Suđeno mu je i 2016. godine, ali je predmet ušao u zastaru. Razlog za suđenje opet je bilo nasilničko ponašanje.

Prema optužnici sa trojicom naoružanih muškaraca je prijetio govoreći: "Pucaj, pucaj, ubij ga!"

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...