HLADAN TUŠ U NEW YORKU: Pogledajte izlaganje kosovske ministrice vanjskih poslova nakon kojeg je Ivica Dačić ostao nijemo sjediti i gledati u prazno...

Kosovska ministrica govorila je na tri jezika, a nakon njezinog izlaganja Dačić se više nije javljao za riječ.

  • Regija

  • 28. Apr. 2023  

  • 7

Burno je bilo u New Yorku gdje je Vijeće sigurnosti UN-a razmatralo redovni šestomjesečni izvještaj Misije UNMIK-a na Kosovu. Sastanku su bili prisutni i ministri vanjskih poslova Kosova i Srbije.

U svom izlaganju posebno oštra bila je Donika Gërvalla-Schwarz, ministrica vanjskih poslova Kosova, tvrdeći da je ministar vanjskih poslova Srbije, Ivica Dačić, odgovoran za masovna ubistva i nasilje tokom posljednjeg rata na Kosovu, odnosno da zbog toga treba da bude izveden pred sud za ratne zločine.

Desna ruka balkanskog koljača, koji je odgovoran za ratove na Balkanu je osoba koja je upravo govorila prije nas“, kazala je ministrica Gërvalla-Schwarz.

“Ivica Dačić je odgovoran za masovna ubistva, silovanja kao oružja rata i ratne zločine i treba da bude doveden pred sud za ratne zločine”, poručila je Gërvalla-Schwarz.

Kosovska ministrica govorila je na tri jezika, a nakon njezinog izlaganja Dačić se više nije javljao za riječ.

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...