CRNADAK KRITIKUJE CVIJANOVIĆKU: "Potpuni amaterizam i neodgovornost predstavnika RS u Sarajevu"

Napravila je ogromnu štetu RS i Srbiji jer je dozvolila da BiH podrži članstvo Kosova u Savjetu Evrope, poručuje Crnadak

  • Politika

  • 28. Apr. 2023  28. Apr. 2023

  • 2

Kao najodgovornija za oblast spoljne politike i zaštitu interesa Republike Srpske u međunarodnim odnosima, predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović napravila je ogromnu štetu Republici Srpskoj i Srbiji, jer je dozvolila da BiH podrži članstvo Kosova u Savjetu Evrope i nikakvi ljutiti i uvredljivi komentari ne mogu sakriti ovu činjenicu - rekao je šef Kluba poslanika PDP u Narodnoj skupštini Republike Srpske Igor Crnadak.

Dodao je da je očigledno da #nekakav dopis koji je u petak popodne gospođa Cvijanović poslala sa Kube nije bio dovoljan da se obezbijedi glasanje u skladu sa stavom Republike Srpske i BiH da ne priznajemo tzv. Kosovo, niti podržavamo njihovo članstvo u međunarodnim organizacijama".

– Priznanje gospođe Cvijanović da njen kabinet uopšte nije pratio dešavanja u Strazburu, nakon dopisa za koji se čak ne zna ni da li je stigao do gospođe Milašinović, ukazuje na to da ona uopšte ili nije razumjela značaj ovog pitanja ili je zapravo priželjkivala ovakav ishod glasanja – ističe Crnadak.

Kaže da, u svakom slučaju, činjenica da Cvijanović nije u direktnom kontaktu od gospođe Milašinović tražila da se glasa protiv, kako bi bila sigurna da neće biti iznenađenja, pokazuje potpuni amaterizam i neodgovornost predstavnika Republike Srpske u Sarajevu, zaduženih za spoljnu politiku.

- Klub poslanika PDP će odmah nakon prvomajskih praznika predati inicijativu da o ovom slučaju raspravlja Narodna skupština Republike Srpske, uz zahtjev da se termin sjednice usaglasi sa kabinetom gospođe Cvijanović, kako bi i ona, kao najodgovornija za ovu oblast, mogla učestvovati i upoznati detaljno javnost Republike Srpske sa svim aspektima ovog nemilog događaja – poručio je Crnadak.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...