BH TELECOM DEMANTUJE KONAKOVIĆA: Uslugu Bulk SMS BH Telecoma koristi veliki broj pravnih subjekata, među kojima su i političke stranke

"Kompanija BH Telecom je javna kompanija koja naviše doprinosi budžetu Federacije BiH i posluje u skladu sa svim važećim zakonskim propisima, pa ovakve kvalifikacije i iznošenje netačnih podataka dovode javnost u zabludu i štete reputaciji kompanije BH Telecom", navodi se u reakciji BH Telecoma.

  • Vijesti

  • 28. Apr. 2023  

  • 3

Povodom neistinite izjave Elmedina Konakovića na današnjoj konferenciji za novinare Trojke, da stranka SDA zloupotrebljava kompaniju BH Telecom „šaljući stotine tisuća poruka NiP-ovcima“ obavještavamo javnost, kao i prilikom sličnih optužbi u predhodnom periodu, o sljedećem: 

"Usluga Bulk SMS koju spominje gospodin Elmedin Konaković je standardna usluga koju po Cjenovniku i Opštim uslovima BH Telecoma, mogu ugovoriti svi subjekti koji su od strane Ministarstva registrovani kao pravna lica, pod uslovom da posjeduju vlastitu bazu korisnika za slanje Bulk SMS-a, te saglasnost krajnjih korisnika za slanje Bulk SMS-a. Cjenovnik usluga BH Telecoma je javan i transparentan, i objavljen je na službenoj stranici BH Telecoma.

Ovakav tip ugovora BH Telecom trenutno ima zaključen sa oko 100 pravnih lica, među kojima ima i više političkih stranaka.

Kompanija BH Telecom je javna kompanija koja naviše doprinosi budžetu Federacije BiH i posluje u skladu sa svim važećim zakonskim propisima, pa ovakve kvalifikacije i iznošenje netačnih podataka dovode javnost u zabludu i štete reputaciji kompanije BH Telecom", navodi se u reakciji BH Telecoma.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...