PARKIRANJE POSTAJE MAČIJI KAŠALJ: Pogledajte kakav sistem Hyundai ugrađuje u nova vozila…

Premda još nije spreman za proizvodnju, Hyundai ga s vremenom želi ugraditi u svoje buduće cestovne automobile.

  • Auto

  • 29. Apr. 2023  

  • 0

Hyundai Mobis je objavio nove snimke prototipa Ioniq 5 sa sistemom e-Corner u akciji. Ideja je pokazati da se točkovi mogu okretati za 90 stepeni i tako olakšati manevre parkiranja.

Sistem koji je razvila južnokorejska kompanija sastoji se od modula e-corner na svakom točku. Ovaj modul kombinira sisteme upravljanja, kočenja, ovjesa i pogona u svaki točak i zapravo je prvi put prikazan 2018. Premda još nije spreman za proizvodnju, Hyundai ga s vremenom želi ugraditi u svoje buduće cestovne automobile.

S ovim sistemom opcija je puno, od dijagonalne vožnje, okretanja za 360 stepeni pa sve do maksimalno olakšanog bočnog parkiranja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...