HAPŠENJE NA AERODROMU: Državljanin BiH priveden u Njemačkoj, tereti se za….

On je odmah po slijetanju u Frankfurt sproveden u zatvor Preungesheim.

  • Hronika

  • 29. Apr. 2023  

  • 0

Pripadnici njemačke savezne policije uhapsili su 50-godišnjeg državljanina Bosne i Hercegovine odmah po slijetanju na frankfurtski aerodrom zbog postojanja evropskog naloga za hapšenje.

Naime, njega su Njemačkoj izručile hrvatske vlasti, te redovnom linijom prebacile u Njemačku, gdje je odmah uhapšen.

Za njim više od tri godine traga Državno tužilaštvo u Tubingenu nakon što ga je Okružni sud u Reutlingenu osudio na godinu i tri mjeseca zatvora zbog teške krađe, 2014. godine.

Kako nije bio dostupan njemačkim organima gonjenja, za njim je raspisana evropska potjernica. Nakon što je uhapšen u Hrvatskoj, tamošnje vlasti su ga izručile Njemačkoj.

Kako javljaju njemački mediji, on je odmah po slijetanju u Frankfurt sproveden u zatvor Preungesheim.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...