NI LIDL, NI BINGO: Niskim cijenama domaći trgovinski lanac osvaja tržište Bosne i Hercegovine...

Planirano je širenje i van Sarajeva.

  • Ekonomija

  • 29. Apr. 2023  

  • 2

Kompanija Yimor iz Domaljevca u posljednje vrijeme je u fokusu domaće poslovne javnosti. Firma koja upravlja sa oko 50 marketa širom BiH, širi svoje poslovanje otvaranjem marketa u Sarajevu, kao i u drugim gradovima. 

Osim toga, krenuli su sa velikom investicijom vrijednom čak 20 miliona KM koja se odnosni na izgradnju tvornice sladoleda u Domaljevcu, gdje će posao dobiti 100 radnika. 

Direktor kompanije Zlatko Oršolić otkriva za Biznisinfo detalje ove velike investicije te govori o daljim planovima širenja poslovanja ove uspješne kompanije.

– Kompanija YimoR otvara treći objekat na Sarajevskom kantonu. Prvi objekat MEGA Diskonta otvorili smo prošle godine u 12. mjesecu na Ilidži, drugi u drugom mjesecu tekuće godine u Podlugovima-Ilijaš. Trenutno je u pripremi treći objekat na Otoci u objektu Vistafon.

Našim kupcima nudimo širok asortiman najkvalitetnijih proizvoda koji će zadovoljiti njihove potrebe kako po kvalitetu tako i po cijeni. U poređenju sa drugim trgovinskim lancima, našim kupcima donosimo trajno niske cijene i uštede. Drugi imaju akcijske cijene, kod nas su redovne. Slogan koji koristimo je nadaleko poznat i glasi “Kvaliteta kod nas ima najnižu cijenu!”.

Uz ovo smatra da je Sarajevu potreban maloprodajni lanac koji potrošača stavlja na prvo mjesto. Kupci su temelj uspješnog poslovanja u svakom maloprodajnom lancu, te im je cilj izgradnja povjerenja i upoznavanje kupaca s njihovim asortimanom kao i cijenama koje su daleko niže u odnosu na konkurenciju.

Planirano je širenje i van Sarajeva.

– Širenje maloprodajne mreže raste iz godine u godinu. Naši ciljevi su napredovali, kao i mogućnosti. Kupci se sve više upoznavaju sa konceptom niskih cijena koji se nalazi u našim objektima. Na ovaj način javlja se i potreba širenja maloprodajne mreže na druge gradove zbog stalnih upita kupaca, kao što je Sarajevo danas. Plan nam je da otvorimo nekoliko objekata u Kantonu Sarajevo, kao i da se proširimo prema srednjoj Bosni. Do sada su naši objekti bili uglavnom u Zeničkom, Dobojskom i Tuzlanskom kantonu, a sada ćemo se proširiti na Sarajevski i Srednjobosanski kanton, istakao je Oršolić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...