BRATISLAV MARKOVIĆ O DODIKOVOM VRIJEĐANJU ĐOKOVIĆA: "Na čelu Republike Srpske je neuravnotežen, bahat i primitivan čovjek, koji je došao u ozbiljan sukob sa Vučićem"

Prvi katastrofalan aspekt na ovaj incident je taj da su zvanični Beograd i zvanična Banja Luka u ozbiljno poremećenim odnosima, čitaj u ozbiljnom sukobu.

  • Regija

  • 30. Apr. 2023  30. Apr. 2023

  • 2

Gori internet ovih dana od reakcija na Dodikov ispad na RTS-u, u kome je ozbiljno izvrijeđao Novaka Đokovića i njegovu porodicu. Trebalo mi je nekoliko dana da sve ovo složim u glavi i mogu vam reći, što duže o tome razmišljam, izgleda mi da "slučaj Dodik" predstavlja simbol dubokog propadanja srpskog naroda u cjelini. Tri su osnovna razloga za to.

Piše advokat Bratislav Marković

Prvi katastrofalan aspekt na ovaj incident je taj da su zvanični Beograd i zvanična Banja Luka u ozbiljno poremećenim odnosima, čitaj u ozbiljnom sukobu. U ovom sukobu se očigledno ne biraju sredstva, te je neko mnogo moćan namjestio veoma prljavu igru predsjedniku Republike Srpske. Ko je taj, toliko moćan, mogu da predpostavim, ali ću se držati svoje osnovne profesije, te kako za to nemam dokaza, to u ovom tekstu neću ni iznijeti. U svakom slučaju je jako loše to što se zvanična vlast matične države služi "udarcima ispod pojaca", te na ovakav način kompromituje prvog čovjeka prekodrinskih sunarodnika.

Ne pada mi napamet da branim Dodika. Nikad prema njemu nisam gajio simpatije, a za ovaj njegov nastup se ne može naći opravdanje, sve i kad bi to neko htio da čini. I tu dolazimo do druge tragične tačke koja pokazuje moralno i političko posrnuće srpskog naroda. Na čelu Republike Srpske je očigledno neuravnotežen, bahat i primitivan čovjek, koji je u svojoj moći uz sve ove negativne osobine, postao toliko neoprezan, što je vjerovatno posljedica njegovog pogrešnog ubjeđenja da je nedodirljiv. Ono što je izgovorio ne u direktnom prenosu, ali ipak na Javnom servisu, ne bi smio da izgovori ni u krugu porodice i najbližih prijatelja.

I na kraju dolazimo do treće dimenzije ovog tužnog događaja. U svom sukobu, vlast Srbije i Republike Srpske zloupotrijebila je jednog od najboljih (možda najboljeg) među nama. U njihovim podmetanjima, mračnim strategijama i svemu negativnom, kolateralna šteta je najbolji sportista Srbije svih vremena, najbolji svjetski teniser svih vremena, a možda i najbolji svjetski sportista ikada, Novak Đoković i njegova porodica. A to je najtragičnija tačka ovog incidenta. Najgori vrijeđaju najboljeg. U posljednje vrijeme, svjedoci smo brojnih napada na Novaka Đokovića i njegovu porodicu.

Nisam kompetentan da bih mogao da kažem bilo šta van sporta i humanitarnog rada, kako Novaka Đokovića tako i njegove porodice. Novak nas je nebrojeno puta učinio ponosnima što smo Srbi, u vremenu u kome to nije čest slučaj. I jedna i druga strana u ovom sukobu bojim se, imali su između ostalog i cilj da nama svima bace sjenku na ono na šta smo ponosni već dvije decenije. Naravno, posljedice svega ovoga trpjet će običan narod. Neki divni ljudi koji su u Banja Luci imali priliku da gledaju neke od najbljih svjetskih tenisera. Da li će to ikad više moći?

Zlo vrijeme i zli gospodari. Zbog toga je baš sve, onako kako kaže naslov ovog teksta.

Bratislav Marković, advokat

(www.bratislavmarkovic.com)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...