NOVOIZABRANI PREMIJER NIKŠIĆ SA SINDIKALISTIMA: Čeka nas mnogo posla...

Ohrabruje dio ekspozea posvećen položaju radnika u Federaciji BiH, usvajanju Zakona o minimalnoj plati i poboljšanju ekonomsko-socijalnog statusa radnika u FBiH, kaže Šatorović

  • Vijesti

  • 01. Maj 2023  

  • 2

Povodom Međunarodnog praznika rada novoizabrani premijer Vlade FBiH Nermin Nikšić posjetio je danas Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine.

Tom prilikom je, zajedno sa Federalnim ministrom raseljenih osoba i izbjeglica Nerinom Dizdarom, predsjedniku Saveza samostalnih sindikata BiH Selvedinu Šatoroviću i svim članovima SSSBiH čestitao najveći radnički praznik.

Predsjednik Šatorović je čestitao premijeru na mandatu ističući da “ohrabruje dio ekspozea posvećen položaju radnika u Federaciji BiH, usvajanju Zakona o minimalnoj plati i poboljšanju ekonomsko-socijalnog statusa radnika u FBiH”.

Premijer je nalasio spremnost da, zajedno sa Savezom samostalnih sindikata BiH, aktivno radi na realizaciji programa Vlade FBiH, jačanju kvalitetnog socijalnog dijaloga na nivou FBiH, kao i da nas sve zajedno čeka mnogo posla na zaustavljanju negativnih trendova i poboljšanju općeg stanja u Federaciji BiH.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...